Stichting Socialrun

Inclusie doe je elke dag

Stichting Socialrun is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het bespreekbaar maken van psychische problemen en het verminderen van het stigma dat hier vaak mee gepaard gaat. Dit doen we door middel van het organiseren van een jaarlijkse Socialrun, waarbij deelnemers in estafettevorm 555 kilometer afleggen om aandacht te vragen voor dit belangrijke onderwerp.

De missie

Onze missie is het doorbreken van het taboe op psychische aandoeningen. We geloven dat het belangrijk is om openlijk te praten over psychische problemen en dat dit bijdraagt aan meer begrip en acceptatie. Ons doel is om een bijdrage te leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich vrij voelt om open te zijn over zijn of haar psychische gezondheid.

Geschiedenis

Stichting Socialrun is opgericht in 2013 door een groep enthousiaste vrijwilligers die zich wilden inzetten voor het bespreekbaar maken van psychische problemen. Sindsdien hebben we elk jaar de Socialrun georganiseerd, die inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste evenementen op het gebied van mental health in Nederland.

Het team

Ons team bestaat uit een groep betrokken vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor onze missie. We hebben diverse achtergronden en expertisegebieden, maar delen allemaal dezelfde passie voor het bespreekbaar maken van psychische problemen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons willen helpen om ons doel te bereiken.

Acties & projecten voor en door Socialrun

Nieuw! De Socialrun – 12 uur editie →

De Learning Experience van ambassadeur Bas →

Nieuwe route 2024 →

Socialrun neemt afscheid van Nienke en Renée →