Socialrun 2024

555 kilometer non stop estafette

De Socialrun is jaarlijkse estafetteloop die zich richt op inclusie in de samenleving. Het evenement vindt plaats in het derde weekend van september: 20-22 september 2024. Teams bestaan uit ongeveer 25 personen, waaronder ten minste 8 lopers en 4 begeleidende fietsers, leggen met elkaar 555 kilometer door Nederland af. Na ongeveer 48 uur komt een geheel team gezamenlijk over de finish. 

Waarom zou je meedoen aan de Socialrun?

Allereerst omdat het een waanzinnig leuk evenement is.
Door deel te nemen aan de Socialrun lever je een bijdrage aan een inclusievere maatschappij. Je werkt mee aan vooroordelen en stigma rondom psychische aandoeningen te bestrijden. 

Door met een team mee te doen aan de Socialrun laat je zien dat je staat voor inclusie en dat je je inzet voor meer openheid en begrip over psychische kwetsbaarheid.

En naast dit is er geen betere teambuilding die er bestaat, wat een hele positieve impact heeft op je bedrijf en/of instelling. 

Maar dat is niet het enige. De Socialrun is ook een fantastische ervaring op zichzelf. Tijdens het evenement kom je terecht in een warme, inclusieve gemeenschap van gelijkgestemde mensen. Je leert nieuwe mensen kennen, je krijgt de kans om je grenzen te verleggen, en je ervaart de kracht van teamwork. Dit alles brengt een ongelooflijke energie met zich mee. 

Daarnaast draag je bij aan een goed doel. Het geld dat we met de Socialrun ophalen, gaat naar projecten die zich richten op het verminderen van stigma en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met psychische aandoeningen. Zo maak je echt een verschil.

Kortom, er zijn genoeg redenen om mee te doen aan de Socialrun. Of je nu wilt bijdragen aan een maatschappelijk doel, nieuwe mensen wilt ontmoeten, of gewoon een unieke ervaring wilt opdoen, de Socialrun is een fantastische manier om dat te bereiken.

“Nadat we hebben meegedaan aan de Socialrun
waren alle eilandjes in ons bedrijf verdwenen en
werkte iedereen beter samen”

-deelnemer-

Uitgelichte artikelen

Deel: