Aanstichters bieden jongeren steun en perspectief met ‘FF HELEMAAL RUK’

School, sociale media, geld verdienen, erbij horen: de druk die op jongeren ligt is erg hoog. Helemaal voor kwetsbare jongeren. Dit maakt hun leven soms ingewikkelder dan nodig en het zou veel ruimte geven als het soms ook ff helemaal ruk mag zijn. En dat daar begrip voor is, juist nu in de moeizame coronatijd.

In dit kader organiseren de Aanstichters in de week van 1 t/m 7 maart ‘FF HELEMAAL RUK’! Een week voor en door jongeren, waarin het gesprek wordt aangegaan met als doel jongeren helpen in te zien dat het oké is om je ff helemaal ruk te voelen en dat er altijd een uitweg is, hoe lastig deze ook te zien is.

 

FF helemaal ruk mag

De Aanstichters maken content over jongeren die in de maatschappij niet als mainstream worden gezien. De jongerenbeweging laat komende week zien dat #FFHELEMAALRUK helemaal oké is.
Van 1 t/m 7 maart staan onder meer de volgende activiteiten gepland:

  • Lancering lied Can’t Stay van Marzzy
  • Live stream met ervaringsdeskundige Carlijn Mol
  • Vlogs, blogs, podcasts van de Aanstichters en gasten
  • Documentaire Grip van Joeri Bleumer

Het gehele weekprogramma vind je onderaan dit bericht.

 

Meedoen is winnen

Iedere jongere is welkom deel te nemen aan FF HELEMAAL RUK. Bijvoorbeeld jongeren die in de coronacrisis een sociaal gemis voelen, zich herkennen in de verhalen van de Aanstichters of gevoelens hebben van eenzaamheid of somberheid. Als zij hun eigen verhaal in hun eigen vorm delen met elkaar geeft dit hoop.

 

Ervaringsdeskundige en aanstichter van de Aanstichters Carlijn Mol: “Wat mij heel erg heeft geholpen is het maken van muziek. Hierdoor kon ik mijzelf echt creatief uiten. Wat je ook hebt meegemaakt, je mag er zijn. Dat wil de stichting ook meegeven aan jongeren.
Door te doen wat je leuk vindt en dit te uiten kun je anderen écht helpen. Daarom organiseren we deze actie ook met jongeren, voor jongeren.”

 

Carlijn had zelf ook gehoopt dat er zo’n soort stichting was in haar tijd. “Juist dat stuk dat je niet alleen bent en meer mensen hier last van hebben heb ik gemist. Toen kreeg ik alleen oneliners mee, en op een gegeven moment was ik uitspraken als: ‘het wordt beter’ en ‘na regen komt zonneschijn’ wel zat. Zeker omdat dit werd verteld door volwassenen.”

 

Marit de Zeeuw heeft onder haar artiestennaam Marrzy een nummer uitgegeven, Can’t Stay, over de periode dat ze het allemaal niet meer zag zitten.

#FFHELEMAALRUK

De oproep is eenvoudig: wees creatief. FF helemaal ruk mag, maar het doel is elkaar hoop en perspectief te geven. Schrijf, teken, zing, dans je verhaal. Stuur jouw initiatief naar [email protected]. Gebruik in de week van 1 t/m 7 maart in al je posts online de hashtag #FFHELEMAALRUK en #meedoeniswinnen.

 

Over de Aanstichters

Aanstichters is de jongerentak van stichting Socialrun. Ze zijn te volgen op alle sociale mediakanalen en op www.aanstichters.eu. Het motto van de Aanstichters: Het gaat alleen veel beter als we samen zijn!

Benieuwd naar wie de AAnstichters zijn? Je leest het hier.

Volg ons ook via onze socials: FacebookInstagramLinkedIn en Youtube.


AAnstichters

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

1 maart 2021

Deel: