Muziektheater ‘Groeten uit de GGZ’

Muziektheater ‘Groeten uit de GGZ’

Wie zijn wij? Wij zijn Nicky & Daniëlle, en om maar meteen met de deur in huis te vallen: wij zijn Psychisch Gestoord. Een grapje natuurlijk, maar met een kern van waarheid. Na de GGZ zowel als cliënt als in de functie van zorgprofessional te hebben leren kennen, besloten we deze ervaringen te gebruiken als leidraad voor onze voorstellingen. Wij zijn  ervan overtuigd dat in iedere kwetsbaarheid ook een kracht schuilt. Dat iedere tegenslag ook ruimte geeft om juist te groeien. In ons geval komt dat tot uiting in het maken van deze voorstellingen. Het geeft ons hoop. Hoop dat dingen kunnen veranderen en hoop dat er mooie en krachtige dingen voort kunnen komen uit je ervaring, wanneer je je doel gevonden hebt. En dat delen we graag met ons publiek!

 

‘Groeten uit de GGZ’ neemt je mee in de kliniek. Dat betekent een kennismaking met zweverige therapeuten, een onbereikbare crisisdienst niet-bewezen controversiële behandelmethoden en het gevoel van wanhoop en zelfstigma die je als cliënt kunt ervaren. Op humoristische, doch rake wijze delen Nicky & Daniëlle hun eigen ervaringen als cliënt, zorgprofessional en naaste. Ze steken hier en daar de draak met de GGZ en de gebreken in het zorgsysteem, maar vertellen ook over de waarde die therapie in hun herstelproces heeft gehad. Muziek en sketches worden ingezet om psychische problematiek een centrale plaats op het toneel te geven en in alle worstelingen vooral ook wat hoop te bieden.

Het gesprek openen

Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met het publiek mogelijk. Het doel van dit gesprek is onder andere om ervaringen m.b.t. de besproken thema’s uit te wisselen en discussiepunten vanuit verschillende perspectieven te bespreken. Daarnaast hopen we vooral ook een beetje steun te kunnen bieden aan de mensen die zich – op wat voor manier dan ook – in de thematiek herkennen. “Met de combinatie van humor en muziektheater geven we psychische problematiek een centrale plaats op het toneel. Door gerelateerde thema’s vanuit verschillende perspectieven te belichten, hopen we het gesprek over mentaal welzijn te kunnen openen.”

 

Op onze website staat nog veel meer informatie over onze achtergrond en ons doel.  https://www.psychischgestoordproducties.nl

 

We houden jullie natuurlijk op de hoogte en hopen jullie uiteindelijk bij één van onze voorstellingen te zien!

Nicky & Daniëlle

Psychisch Gestoord Producties

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

8 februari 2023

Deel: