Psyche-logische podcast | De Hondenvrienden

De Hondenvrienden

Het GGZ-terrein van GGZ Breburg is een inspirerende plek waar hondenliefhebbers binnen de klinische zorg samenkomen.
De deelnemende cliënten worden getraind tot hondencoaches en genieten van knuffelen, wandelen en trainen met de viervoeters die ze hebben geleend van buurtgenoten.
Het project draait niet alleen om plezier, maar ook om het bevorderen van ontmoetingen tussen cliënten en buurtbewoners. Hoor van twee ervaringsdeskundigen die het project coördineren en van twee cliënten hoe belangrijk dit project voor hen is.

“Het geeft me afleiding, plezier en ik kan even alles van me af laten vallen”

Beluister hier de aflevering


De podcast ‘Meedoen is winnen: de psyche-logische podcast’ door Michiel van Ooijen bevordert inclusie rond psychische kwetsbaarheden.
Michiel voert gesprekken met initiatiefnemers van projecten gericht op dit doel, inclusief mensen met psychische kwetsbaarheden, hulpverleners en anderen. Hiermee wil hij een breed publiek aanspreken.

De gesprekken behandelen uitdagende onderwerpen en zoeken naar oplossingen, waarbij deze projecten deels gefinancierd worden door stichting Socialrun. De podcastnaam benadrukt het belang van bewustwording rond psychische variaties, omdat de stichting gelooft dat meer kennis hierover normaliteit bevordert.

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

14 september 2023

Deel: