De psyche-logische podcast | Dames die Raken

In deze aflevering van de psyche-logische podcast gaat Michiel samen met Dieuwke Tazelaar en Carla Kalhorn in gesprek over de theatervoorstelling van Dames die raken, waarmee zij het gesprek over psychische kwetsbaarheden op aan brengen.

Ze proberen het gesprek over psychische kwetsbaarheid op gang te brengen, voornamelijk door het delen van hun eigen ervaringen. Deze twee krachtige vrouwen gebruiken hun persoonlijke ervaringen met psychische kwetsbaarheden om via theater bewustzijn en begrip te creëren via theater. Ze delen hun verhaal over het overwinnen van angsten en depressies en hoe ze elkaar vonden in hun passie voor theater.’Soms voelt het alsof je naakt op het podium staat.’

In deze openhartige aflevering verkennen we de balans tussen humor en ernst in hun voorstellingen en hoe ze moeilijke onderwerpen toegankelijk maken. Ontdek hoe ze via hun unieke theaterprojecten stigma’s doorbreken en gesprekken op gang brengen over psychische gezondheid in zowel persoonlijke als professionele omgevingen.

Dieuwke en Carla geven een kijkje achter de schermen van hun creatieve proces, hun uitdagingen en triomfen, en hun toekomstplannen om hun impactvolle boodschap naar bedrijven en organisaties te brengen. Dit gesprek is niet alleen een bron van inspiratie, maar ook een krachtige herinnering aan het belang van openheid, begrip en menselijkheid in de omgang met psychische kwetsbaarheden.

 

Luister nu en laat je inspireren door de verhalen van deze ‘Dames die Raken’.


Luister ook naar de andere afleveringen van de psyche-logische podcast

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

4 januari 2024

Deel: