Rokus 45 days Inclusion Pilgrimage to Santiago Blog

Rokus Loopik is herstelcoach, ontdekkingsreiziger in herstelmethoden, columnist, trainer, initiator van the Living Museum Nederland en bovenal een enthousiaste man die geïnteresseerd is in de wereld.

Komend voorjaar gaat hij een bijzondere reis maken, in 45 dagen fietst hij van Amsterdam naar Santiago de Compostela.

 

‘Misschien is het verstandig, als er zoiets in je opkomt, om eerst dat idee eens een tijdje te laten rijpen voordat je het wereldkundig maakt’, zei een collega tegen mij.

 

Ik heb de meeste dromen die ik had al verwezenlijkt

Er kwam even geen weerwoord in mij op. Die collega heeft er een goede kijk op. Op hoe ik in elkaar zit.
Evengoed. Het lopen van een marathon is er nooit van gekomen, terwijl dat een diep gekoesterde wens was. Die droom kwam op een te late leeftijd opzetten. Toen wilden mijn knieën al niet meer meedoen.
Nu, op mijn 63ste levensjaar heb ik de meeste dromen die ik had verwezenlijkt. Ik knijp mijzelf elke ochtend in mijn arm, overziend wat er van mij en mijn geliefden geworden is. We are the fortunate ones. Met ons gaat het altijd goed, ook als het slecht gaat.

Rokus Socialrun

Mijn werkzame bestaan heb ik vooral in het teken van het helpen van anderen laten staan. En daar ga ik ook niet meer mee stoppen trouwens.
Vandaar die nieuwe droom, dat statement, dat krankzinnige plan om naar Santiago de Compostela te fietsen en van daaruit weer terug naar die prachtige kathedraal in het Bourgondische Vézelay.
In 45 dagen ruim 3500km fietsen. Op een elektrische fiets, dat dan weer wel, want mijn knieën moeten nog een tijdje mee.

 

Werken aan een Wereld die werkt voor iedereen

Heel blij, met de Socialrun als mijn hoofdsponsor. Omdat die organisatie synoniem is aan het aangaan van uitdagingen en de inclusie van iedereen. Werken aan een Wereld die werkt voor iedereen.

Onderweg maak ik stops bij bijzondere mensen, bijzondere projecten en instellingen.
Daar doe ik verslag van via on- en offline beeld en geluid. Jerry Allon gaat een serie Podcasts maken over wat ik allemaal ga meemaken tijdens deze tocht.
Last but not least, schrijf ik er ook nog eens een boek over. Dat wordt dan weer uitgegeven door de Socialrun.

Op mijn profiel is de route van de Socialrun 2021 weergegeven, 555 kilometer. Dat betekent dat ik in die 45 dagen 6,3 keer die afstand ga overbruggen. Als ik dat traject 3 keer heb afgelegd en die kilometers worden gesponsord, zo leerde ik vandaag van Nienke, dan kleurt die rode lijn GOUD. Dat is mijn eerste doel.

Nu nog even dat ‘rondje’ fietsen

Ik hoop elke week ongeveer 600km te kunnen fietsen. Ik hoop ook dat elke kilometer van die 3500 kilometers door sponsoren ondersteund gaat worden. Want het geld, dat gaat naar het goede doel. Omdat de Socialrun elk jaar weer nieuwe initiatieven ondersteunt. Hoe mooi is dat?! Het geld komt uiteindelijk weer bij jou of jouw instelling terug. Zo is de cirkel rond. #meedoeniswinnen

Nu nog even dat ‘rondje’ fietsen. Ik vertrek op 1 juni 2021 uit Amsterdam en hoop op 12 juli in Vézelay aan te komen.
Wish me luck!


Rokus Loopik

Wil je Rokus sponsoren of ben je benieuwd naar zijn pagina? Kijk dan hier:

Rokus 45 days Inclusion Pilgrimage to Santiago

 

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

29 januari 2021

Deel: