Herstel in the pocket – voor cliënten en naasten in de ggz

Herstel gaat over ontdekken wat wel en niet werkt voor jou bij mentale ontregeling. Het gaat over het zoeken naar verbinding: met jezelf, met de ander, en met de samenleving. Over zingeving en een nieuw perspectief. Over het vinden van een nieuwe balans. Wat is er met je gebeurd waardoor je psychische klachten hebt? Waar wil je naartoe en wat heb je daarbij nodig? Herstellen doe je zelf, maar dat betekent niet dat je het alleen hoeft te doen.

Wie zijn wij om iets te schrijven over herstel?

Wij, vier zorgverleners met hart voor herstel, willen je met deze boekjes vragen om aan de slag te gaan. Herstel is geen doel op zich, maar meer net als het leven zelf: een avontuur dat vaak spannend is en soms heel erg tegenzit. Wij weten uit eigen ervaring hoe fijn het kan zijn om ergens steun aan te hebben.

Tijdens het schrijven hebben we ons vaak afgevraagd: wie zijn wij om iets te schrijven over herstel? Wie zou er iets aan hebben? Want als we eerlijk zijn, zijn we zelf nog zo vaak aan het zoeken. Er is zoveel dat we niet weten! Het gekke is dat juist dat niet-weten ons motiveert om op pad te gaan en te gaan ontdekken.

Of je nu op een wachtlijst staat of zorgverlener-, in behandeling-, of een naaste bent, onderzoek vooral wat je nodig hebt, wat je wel en niet wilt, wat de ggz voor je kan betekenen en wat je misschien beter zelf kunt doen. We hopen dat dit boek je op ideeën brengt, maar put ook vooral uit je eigen wijsheid, ervaring en creativiteit. Want dit heb je al “In de Pocket!!”


Leuk om te weten: de royalty’s van dit boek gaan naar Stichting Socialrun, voor een inclusieve samenleving.

We wensen je een voorspoedig herstelproces! Remke, Tilly, Tom en Heleen

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

7 oktober 2021

Deel: