Tweede training in aanloop naar de Toubkal

Marianne van Sommeren is 48 jaar, getrouwd, moeder en woonachtig in Arnhem. In aanloop naar het beklimmen van de Toubkal blogt ze over haar voorbereidingen.

 

Op zondag 9 februari had ik de tweede training in het basiskamp van Wilco van Rooyen. Wellicht dat die naam een lichtje doet branden, hij is een Nederlandse beklimmer die de K2 heeft beklommen, the Killer Mountain, 8611m hoog.
Ik heb zijn boek gelezen en afgelopen zondag kwam hij langs. We hebben gepraat over zijn beweegredenen, zijn kracht, geloof en vertrouwen.

Een andere dimensie

Natuurlijk gaan wij maar naar 4400m hoogte, maar het is ontzettend boeiend om van hem zelf te horen hoe diep je kunt gaan, hoeveel je kunt overwinnen door in jezelf te vertrouwen. Maar ook de kracht van een team, de samenstelling van een team, het geloof in elkaar, op elkaar kunnen vertrouwen, blindelings. Waar ik vooral ook door werd gegrepen, was het feit dat deze tocht, zijn missie, zoveel meer was dan zijn leven. Het raakt een andere dimensie.

Vol passie en geloof

Ik vind het prachtig om te zien als iemand zo vol voor zijn passie kan gaan, daar zo vol in gelooft. Vooral door dat laatste, daardoor kun je zoveel meer dan je denkt.
En misschien lukt het je niet in 1 keer (net zoals bij Wilco), maar dan probeer je het nog een keer, en nog een keer!
Elke stap die je maakt is er 1

 


Marianne van Sommeren


Wil je Marianne sponsoren? Dat kan hier

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

9 maart 2020

Deel: