Op Toubkal

Ik ben Marianne van Sommeren, 48 jaar en woonachtig in Arnhem. Ik ben getrouwd met Andre en we hebben samen 2 jongens; Hielke van 18 jaar en Jelke van 14 jaar!

 

Er zijn nu 2 jaren voorbij gegaan waarin ik af en toe lopers tegenkom op Instagram en die zie ik dan deelnemen aan Socialrun. Omdat ik er niets van wist, dacht ik dat je daarvoor gevraagd moest worden, om mee te doen. Dus ik dacht op een gegeven moment wel, hoe zorg ik er nu voor dat ik in aanraking kom met een team!?

Tot ik vorig jaar in september een bericht zag via Instagram, waarin werd gevraagd of iemand kon invallen bij een team. Omdat het erg kort dag was, maar ik weer nieuwsgierig werd en ook meer wilde weten over de achtergrond, ben ik maar eens naar de site gegaan. Daar werd ik aangenaam verrast, want ik zag dat je je met een team kon aanmelden! Helaas ging het in 2019 voor mij niet meer gebeuren. Toch, het bleef in mijn hoofd, en meestal is het bij mij zo, wat in mijn kop zit, zit niet in mijn …..

Op expeditie

In oktober werd ik gevraagd of ik mee wilde gaan op expeditie naar de Toubkal, een berg op 4400 meter hoogte. En daar ontstond gelijk een gedachte.

Ik zou deze wandeling graag willen koppelen aan een goed doel en ik wist gelijk welke: De Socialrun

Deze stichting heeft mijn aandacht getrokken, omdat zij aandacht vragen voor mensen met psychische problemen/kwetsbaarheden; aandacht en financiële hulp bieden aan initiatiefnemers die zich ook inzetten voor meer bekendheid en openheid over psychische kwetsbaarheid.

In november ben ik op bezoek geweest bij Stichting Socialrun, bij 2 gedreven initiatiefnemers Frank Bonekamp en Nienke Bouwman. Het was een heel fijn en inspirerend gesprek. We hebben het daar natuurlijk ook over mijn drijfveren gehad, waarom IK meer aandacht wil vragen voor deze doelgroep.
Daar kom ik nog op terug.

We hebben namelijk afgesproken dat ik stukjes ga schrijven voor de website van Socialrun in mijn aanloop naar de Toubkal. Ontzettend tof dat ik dat mag gaan doen!

En zoals jullie zien, ben ik daar nu dus mee gestart. Graag neem ik jullie mee in mijn voorbereidingen voor mijn tocht naar de Toubkal en zal ik jullie gaandeweg ook vertellen, waarom ik het zo belangrijk vindt dat er meer aandacht wordt gegeven aan psychische problemen en kwetsbaarheden.

Tot snel


Marianne van Sommeren

www.beweegjevrij.nl

 

 

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

10 februari 2020

Deel: