Promofilm De rode loper | Hét event over de seksuele schade na seksueel misbruik

Na seksueel misbruik kan je onbewust een rode loper uitleggen. De rode loper zorgt ervoor dat je weer opnieuw in (seksueel) misbruik situaties terecht komt. Zie het als een huis. Zonder dat je het doorhebt betreden mensen je huis. Niet omdat je zelf de deur open zet voor de ander, maar omdat de deur ooit is opengebroken en nog niet gerepareerd is.

 

Deze openstaande deur is als een rode loper, je heet anderen welkom.
Met deze voorstelling nemen Evi en Mascha je mee in het seksuele schadeveld na seksueel misbruik. Zowel mannen als vrouwen krijgen te maken met seksuele grensoverschrijding. Zowel mannen als vrouwen leven hun seksuele schade uit. Bij mannen ligt er een groot taboe op seksueel misbruik, bij vrouwen ligt dit taboe op het seksuele gedrag wat voortkomt uit de schade.

 

Evi en Mascha zijn twee vrouwen die de seksuele schade een lange tijd uitleefden:
“Nooit werd ons gedrag gezien voor wat het werkelijk was . Zelf zagen we ook niet waar het over ging. Totdat er kennis op ons pad kwam die onze samenleving mist. Deze kennis delen wij tijdens dit event met jou.”

 

Seksueel misbruik en de uitgeleefde schade is geen individueel probleem, dit is een probleem van de hele samenleving. Direct of indirect, bewust en onbewust, is iedereen onderdeel van het probleem.
Dit event is dan ook een unieke ervaring voor iedereen die hier meer van wil weten. Voor iedereen die met mensen werkt is het een must. Naast het delen van hun ervaringskennis en diepgaande kennis over de seksuele schade, nemen zij jou deze dag mee in een beleving.

Een beleving die raakt, schuurt, confronteert, afstoot én aantrekt. Want contact maken met het seksueel misbruik doet pijn, maar contact maken met de schade net zo. Of je er nu direct of indirect mee te maken hebt.
Evi: “We geven je een kijkje in een wereld die je misschien niet wil zien, maar wel gevraagd wordt om onder ogen te komen.”

Bekijk nu de promofilm van DE RODE LOPER.


De rode loper is een project wat mede mogelijk is gemaakt met Socialrun-subsidie

Meer lezen over De rode loper? Kijk dan op: derodeloper.info

Evi en Mascha
Evi en Mascha

 

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

17 mei 2023

Deel: