De Social-stage ervaring van Alain

We worden er altijd blij van als mensen (van ons) willen leren. Enthousiast waren we dan ook toen Alain afgelopen zomer contact met ons opnam en vroeg of hij hier stage mocht lopen. Een communicatie stage, maar ook absoluut een sociale stage. Alain vertelt er zelf over. 

Ik zit momenteel in het tweede jaar van de opleiding Communicatie aan de HAN in Nijmegen. In het begin van het tweede jaar stond er een nieuwe uitdaging voor de deur: een halfjaar stage lopen bij een organisatie en daar de communicatie optimaliseren.

Ik moest zelf een geschikte plek vinden en ging opzoek. Ik begon met het mailen naar bedrijven bij mij in de buurt, alleen werd dit geen succes.
Toen kwam ik met het idee om social media in te schakelen. Ik plaatste een bericht op LinkedIn in de hoop dat een bedrijf mij zou opmerken. Hier had ik al meteen meer succes mee, want ik ontving een bericht van Frank Bonekamp.
In dit bericht vroeg hij of ik nog een plek zocht en of het me leuk leek om bij Socialrun stage te komen lopen. Ik had nog nooit van Socialrun gehoord, maar het enthousiasme van Frank sprak me wel aan.

We maakten een afspraak voor een telefonisch gesprek, waarin Frank vertelde dat Socialrun een stichting is die zich inzet voor sociale inclusie voor mensen met psychische kwetsbaarheden.
Ik vond het een mooie missie en het sprak me daarom ook zeker aan. Ik legde aan Frank uit waaruit de opdracht precies bestond en dit vond hij geschikt voor Socialrun. Toen was het bevestigd, ik kon stage gaan lopen bij Stichting Socialrun.

Het begin van een leuke en leerzame periode

De eerste stagedag draaide het vooral om kennismaken met het team en met Socialrun zelf.Iedereen was heel sociaal en aardig dus dit was geen probleem. Dit gaf me meteen een goed gevoel, waardoor ik er nog meer zin in had.
Nadat ik Socialrun wat beter had leren kennen, was het tijd om aan de slag te gaan en bij te dragen aan sociale inclusie.

In het begin was het nog een beetje zoeken naar wat ik allemaal kon verbeteren, omdat ik vond dat het allemaal al best goed was . Op social media waren er al veel volgers en de nieuwe website zag er goed uit.

Na een paar keer overleggen met Frank en Nienke kon het werken dan echt beginnen.


Al vrij snel merkte ik dat samenwerken heel goed gaat binnen het Socialrun team. Er wordt veel gecommuniceerd wie wat doet en wanneer alles af moet zijn. In de groeps-app voor de Psysche-Logische podcast worden bijvoorbeeld veel ideeën gestuurd voor de Spotify beschrijvingen en de social media berichten. Hier geeft iedereen dan ook feedback op elkaar, op een positieve manier. Dit is goed voor de samenwerking en geeft ook een echt team-gevoel.

Over teams gesproken, ik mocht ook de Socialrun teammiddag meemaken. Hier werd teruggeblikt op 2023 en vooruitgekeken naar de toekomstplannen. Daarnaast deden we ook een aantal kleine activiteiten die denk ik goed hebben bijgedragen aan teambuilding. Het was leuk om de verhalen van iedereen te horen en met elkaar te praten.

Bijdragen aan sociale inclusie

De missie van Socialrun heeft mij tijdens de stage ook zeker gemotiveerd. Wetend dat je aan het werken bent voor een goed doel, geeft je ook een beter gevoel. Psychische kwetsbaarheid is een onderwerp waar ik me in het begin niet zo bewust van was.
Als je dan de cijfers ziet en de verhalen hoort van mensen begin je het toch meer te beseffen. Het is daarom mooi om te zien hoe iedereen op kantoor met elkaar omgaat en hoe iedereen zich inzet voor de missie. 

Ik zal zeker niet de enige zijn die zich niet bewust was van het probleem. Ik ben daarom blij dat ik via social media heb kunnen helpen bij het verspreiden van deze missie en ik verwacht dat Socialrun hier nog veel verder mee zal komen!

Ik ben daarom heel tevreden over mijn periode bij Stichting Socialrun. Ze hebben me heel goed geholpen en ik hoop dat ik hun ook goed heb kunnen helpen. Mocht je nou nog een stageplek zoeken of iemand kennen die een stageplek nodig heeft, zou ik Socialrun zeker aanraden!


Alain Dinnissen

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

15 december 2023

Deel: