Aandacht voor LHBTI en een (verstandelijke) beperking

Afgelopen weekend plaatste Arthur Frohn onderstaand bericht op Facebook, om tijdens de Pride-week extra aandacht te vragen voor mensen met een (verstandelijke) beperking binnen de LHBTI-gemeenschap. Speciaal voor Socialrun schreef hij deze aanvullende blog.

 

Arthur FrohnIk hoor van mensen om mij heen die ook LHBTI zijn en een beperking hebben dat ze het soms lastig vinden om er mee om te gaan. Soms komt dit omdat ze gewoon nog niet weten wat ze zijn en of willen. Ook omdat er vaak weinig voorbeelden zijn. En soms kan jij het alleen voelen omdat je dan denkt ‘ben ik de enige?’

Gelukkig is dat niet zo maar soms voelt dat wel zo en de aandacht van heel Nederland en COC en de landelijke media is ook gewoon nog niet goed op dit onderwerp: LHBTI en een beperking hebben. Je krijgt vaak ook al zorg en dan moet je hier ook nog eens over na denken. Die zoektocht is soms echt heel zwaar en/of moeilijk.

Wij willen er ook gewoon bij horen binnen Pride en zo, maar helaas is dat nog lang niet zo

Ook een relatie vinden vind ik zelf heel lastig en dit hoor ik ook in mijn omgeving van mensen met een beperking. Gek hè, maar ja, gewoon blijven vechten en dan komt het ooit op een dag goed en krijgen de mensen met een beperking ook de aandacht op dit onderwerp die ze verdienen! Want ook hun verhaal is uniek en mag/moet gehoord worden als mensen dat willen.

Fijne Pride-week!


Arthur Frohn

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

3 augustus 2021

Deel: