De Psyche-logische podcast | Doolhof van verhalen

In deze aflevering van de Psyche-Logische podcast verkennen we het fascinerende ‘Doolhof vol Verhalen’, een kunstproject dat een krachtige stem geeft aan patiënten met psychische problemen.

Dit doolhof, ontworpen door Maaike als onderdeel van haar afstudeeropdracht voor Interaction Design, is veel meer dan alleen een doolhof van muren en gangen. Het doolhof verteld de verhalen van mensen die worstelen met psychische klachten en biedt op deze manier een krachtige stem aan hun ervaringen.

In deze aflevering verteld Maaike over het proces van haar project, deelt Maron haar persoonlijke verhaal dat ook te vinden is in het doolhof en geeft Roel als lid van de Verhalenbank inzicht in het verzamelen en opslaan van deze verhalen.

Beluister hier de aflevering

 


De podcast ‘Meedoeniswinnen: de psyche-logische podcast‘ door Michiel van Ooijen bevordert inclusie rond psychische kwetsbaarheden. Michiel voert gesprekken met initiatiefnemers van projecten gericht op dit doel, inclusief mensen met psychische kwetsbaarheden, hulpverleners en anderen. Hiermee wil hij een breed publiek aanspreken.

De gesprekken behandelen uitdagende onderwerpen en zoeken naar oplossingen, waarbij deze projecten deels gefinancierd worden door stichting Socialrun. De podcastnaam benadrukt het belang van bewustwording rond psychische variaties, omdat de stichting gelooft dat meer kennis hierover normaliteit bevordert.

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

26 oktober 2023

Deel: